PSD Timiș a început deja pregătirile pentru alegerile locale din anul 2024. Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în luna octombrie s-a dat startul înscrierilor celor care doresc să candideze din partea partidului pentru funcția de primar al Timișoarei sau de președinte al Consiliului Județean Timiș.

În această lună am demarat perioada de înscrieri în cadrul PSD Timiș pentru pozițiile de primar și președinte al consiliului județean, dar și pentru alte poziții, eventual viceprimar, vicepreședinte al consiliului județean sau chiar membrii ai Consiliului Local Timișoara și ai Consiliului Județean Timiș. Lista este deschisă pentru membri de partid, dar și pentru cei din afara partidului, dacă personalități marcante ale orașului doresc să intervină și să salveze orașul și județul de prăfuirea în care se află cel puțin la nivel administrativ. Sunt invitați să ne contacteze și să găsim o formulă prin care cu toții, noi, PSD, poate și cu alte forțe politice, să găsim cei mai buni candidați care să fie cel mai bun primar și cel mai bun președinte de consiliu județean, pentru a depăși această perioadă gri, să nu spun neagră, a ultimilor doi ani de zile a actualei administrații, atât la nivel local, la nivel de municipiu, cât și la nivel de județ”, a declarat Alfred Simonis.

Liderul PSD Timiș a mai explicat faptul că cererile de înscriere vor fi evaluate până la sfârșitul lunii, urmând ca cel târziu până la mijlocul lunii noiembrie să fie anunțată lista scurtă a potențialilor candidați pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean.

Este o așteptare în spațiul public, știți că sunt candidați din zona dreptei, din zona independentă. Cred că este datoria și a noastră și a celorlalte formațiuni politice să-și expună oferta electorală, candidații și politicile, programele, planurile pe care acești candidați le au pentru municipiul Timișoara și județul Timiș și să începem în acești un an și șapte luni care vor mai rămâne de anul viitor până la alegerile viitoare locale să dezbatem proiecte, inițiative, programe, astfel încât să ne asigurăm că cei care vor ocupa aceste două poziții, cele mai importante poziții la nivel local, vor fi cei mai buni din oferta pe care o vom face noi, partidele politice”, a afirmat Alfred Simonis.