Cele două firme care realizează noul drum de legătură cu autostrada A1 și centura de sud a Timișoarei s-au ales cu noi „cartonașe galbene”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost emisă o nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori. Pe listă sunt firme la al doilea „cartonaș galben”. În zona de vest, pentru contractele de execuție lucrări au primit o nouă serie de certificate intermediare negative: Todini Construzioni Generali SpA (antreprenor la noul drum de legătură cu A1 / DN 69) și Tirrena Scavi SpA (antreprenorul centurii Timișoara Sud)”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a explicat că antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite emiterea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare.

Atenție însă: sunt antreprenori care riscă să primească la următoarea evaluare direct „cartonașul roșu”! Rolul acestor Documente Constatatoare este pe de o parte să îi determine pe anumiți Antreprenori să își corecteze conduita, iar pe de altă parte să permită Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitații. Cu ocazia verificării ofertelor, Antreprenorii care au primit certificate constatatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi excluși de la licitații”, a declarat Sorin Grindeanu.