Un clan de romi celebru din Timișoara a ajuns să fie dat în judecată de către primarul Dominic Fritz. Așadar, edilul-șef cere în instanță recuperarea unei clădiri care a ajuns în anul 2002 în proprietatea unui privat, în urma unui fals de acte.

Clădirea se află pe B-dul Mihai Viteazul, în zona centrală, iar timp de câteva decenii a găzduit o grădiniță de stat. În urma unei cercetări penale, începută în 2013, s-a stabilit că imobilul a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanță acte false.

Această acțiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care, prin mijloace dubioase și profund ilegale, a ajuns în posesia unor clanuri. E un jaf sistematic care s-a întâmplat în istoria recentă a Timișoarei cu zeci de clădiri furate. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o luptă care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

La începutul acestui an, Curtea de Apel a constatat că, în 2002, imobilul a ajuns ilegal în proprietatea unei persoane, care a depus în instanță un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950. În consecință, instanța a decis că, deși după anul 2002, clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credință.

Primăria Timișoara a depus o acțiune în instanță împotriva actualilor proprietari ai imobilului de pe bv. Mihai Viteazul prin care solicită restituirea acestuia. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Timișoara.