Jurnaliştii de la Vocea Timişului au publicat o anchetă privind combinaţiile financiare din jurul firmelor controlate de Adrian Cionca, noua vedetă a filialei Timiş a PSD. O informaţie de background însă face toată povestea ascensiunii lui Cionca foarte interesantă.

De la protestatar împotriva cabinetului Grindeanu la unul dintre cei mai vizibili pesedişti ai momentului, sponsor al presei centrale şi locale, dar şi invitat al unor televiziuni din Bucureşti. Adrian Cionca s-a prezentat, în anul 2020, ca un tânăr om de afaceri, cu accente aproape geniale. I-au preluat povestea multe redacţii timişene, care l-au răsfăţat pe junele antreprenor cu emisiuni şi articole elogioase. La schimb, firmele controlate de acestea au descoperit beneficiile publicităţii masive. Un parteneriat corect. Apoi, firesc a urmat pasul spre politică, fragedul politician Adrian fiind cocoţat direct la vârful filialei conduse de Alfred Simonis.

A avut din start acces la cercul zero de putere, acolo unde unii primari ai partidului, spre exemplu, şi-ar dori să participe, măcar la o cafea. Apoi, Adrian a fost plasat pe o poziţie semieligibilă pe lista pentru Camera Deputaţilor. Pentru că a ratat la mustaţă accesul în forul legislativ, Adrian Cionca a fost recompensat de partid cu prezenţe media la Bucureşti. Unii spun că omul de afaceri şi-ar fi plătit prezenţele, însă noi credem că filiala Timiş a vrut să-şi promoveze noua achiziţie de top. Şi totuşi…povestea lui făt-frumos din politică a ajuns într-o fundătură.

Ancheta de presă la care am făcut referire ne arată o altă faţă a lui Adrian Cionca. Au apărut informaţii că înainte de PSD Timiş a bătut şi la uşa altor partide, chiar la USR, unde ar fi pretins o poziţie de consilier judeţean, fiind refuzat însă. Întrebarea care se naşte e următoarea: de ce ar avea nevoie un tânăr antreprenor atât de bogat cum se prezintă, mare dezvoltator imobiliar de calitatea de politician? Ce îi poate lipsi unui multimilionar în euro, care derulează afaceri de top?

Răspunsul posibil îl găsim în Vocea Timişului. Click AICI

Preluare foto: youtube.com