Dominic Fritz îl critică pe Alin Nica pentru faptul că ar fi mai prezent în București decât în Consiliul Județean Timiș, unde ar merge frecvent pentru a-și rezolva tot felul de probleme personale.

Știm foarte bine că domnul Nica petrece mai mult timp la București decât în Consiliul Județean, dar știm la fel de bine cu toții că nu o face pentru a rezolva problemele timișenilor, ci o face pentru a pupa inelele ce trebuie ca să nu zboare de pe poziția lui și de fapt să-și rezolve singur problemele. Rezultatul este că atunci când avem un partid slab reprezentat în Guvern, când avem o filială măcinată de lupte interne, nu doar că nu vedem nicio realizare majoră pentru județul Timiș (n.r. din partea PNL), ci nu vedem niciun plan clar, nicio viziune clară pentru acest județ care este, din punct de vedere economic vorbind, cel mai puternic județ din țară”, a afirmat primarul Timișoarei.

Totodată, Dominic Fritz a enumerat câteva probleme pe care Consiliul Județean Timiș ar trebui să le rezolve, dar nu face nimic în acest sens.

Vorbim de drumul județean în Giarmata, vorbim de monumentul rușinii, din păcate, al incompetenței și neputinței din partea Consiliului Județean Timiș, Castelul Huniade, unde nu s-a mișcat absolut nimic și unde intrăm cu clădirea cea mai importantă a Timișoarei, cea mai veche a Timișoarei, aflată în centrul orașului, intrăm în Capitală Culturală fără niciun plan, fără nicio idee, fără nicio soluție pentru această clădire. Iar o altă clădire emblematică, Muzeul de Artă este și ea deschisă doar parțial pentru public și nu sunt clare care sunt planurile pentru a fi redeschisă”, a declarat edilul-șef.