Un pas important a fost făcut astăzi, la Timișoara, în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere din zona de vest a țării.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului cu tuneluri de pe autostrada A1 Lugoj – Deva. Este vorba de singura bucată lipsă din șoseaua de mare viteză, cuprinsă între Margina și Holdea, pe care vor fi realizate celebrele tuneluri pentru urși.

Construcția tronsonului cu tuneluri (Margina-Holdea) de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă! Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru construcția secțiunilor E și D ale Lotului 2 al acestei autostrăzi. Sunt 2,2 miliarde de lei (cu TVA) care vor fi folosite pentru proiectarea și execuția lucrărilor finanțate preponderent prin PNRR. Tot astăzi am semnat contractul pentru proiectarea și execuția acestor secțiuni, care reprezintă, practic, ultimul tronson al autostrăzii Lugoj – Deva. Cel mai important obiectiv al proiectului este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina și Holdea, solicitate prin acordul de mediu. Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale și chiar poate finaliza lucrările mai devreme”, a declarat Sorin Grindeanu.

Dacă totul merge bine, lucrările ar trebui finalizate cel târziu până la finalul anului 2026.

Durata contractului este de 45 de luni, din care unsprezece luni reprezintă perioada de proiectare, iar 34 de luni cea de execuție a lucrărilor.

Cele două tuneluri care vor fi construite în cadrul secțiunii vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km și vor fi formate din două galerii unidirecționale.