Un inspector ANAF Timiș și administratorul unei firme au fost reținuți, marți, de procurorii DNA Timișoara într-un dosar de luare și dare de mită și spălare de bani.

Potrivit pressalert.ro, Alexandru Țăran, inspector ANAF și fiul cunoscutului profesor universitar Nicolae Țăran, a realizat, în urmă cu șase ani, un raport de control din care reieșea că o firmă din Timișoara nu avea datorii. În realitate, societatea nu plătise TVA de mai multă vreme, fiind înregistrat un prejudiciu de peste 900.000 lei.

După acest episod, administratorul firmei, Nelica Danciu, a încheiat un contract de consultanță cu firma tatălui inspectorului ANAF, adică cu profesorul Nicolae Țăran. În baza acestuia, societatea lui Nicolae Țăran a primit 276.000 lei, în mai multe tranșe.

În acest dosar, inspectorul ANAF a fost reținut pentru luare de mită și complicitate la evaziune fiscală, administratorul firmei, pentru dare de mită și evaziune fiscală, iar profesorul Nicolae Țăran este suspect pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.