În jurul Timișoarei vor fi plantați mai mulți copaci, astfel că locuitorii vor respira aer mai curat.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că sunt planuri privind realizarea unei perdele forestiere care să unească Pădurea Verde de Pădurea Bistra.

La începutul acestei săptămâni, am avut discuții cu Ioan Oprea, directorul Direcției Silvice Timiș, pentru a demara o campanie de împădurire, despre posibilitatea unirii Pădurii Bistra cu Pădurea Verde printr-o perdea forestieră, cu scopul de protecție și despre stoparea Planurilor Urbanistice Zonale invazive ale localităților limitrofe ce pot afecta atât sănătatea cetățenilor, cât și cea a florei și faunei. Este obligatorie instituirea unei zone tampon între locuințe și pădure, altfel toate demersurile noastre se pot împotmoli sub presiunea dezvoltatorilor imobiliari”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul Timișoarei anunță că a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o dezbatere publică în comuna Dumbrăvița cu subiectul Pădurea Verde.

Primăria Municipiului Timișoara are obligația să se alinieze directivelor europene in ceea ce privește spațiile verzi și Pădurea aflată în proprietate. Din nefericire, până la acest moment Timișoara nu are un Registru Verde și nici un Plan Urbanistic General, care să certifice aderarea orașului nostru la Marele Pact Ecologic European. În mod concret, municipalitatea în ultimii 30 de ani nu a folosit în favoarea cetățenilor zestrea naturală cea mai importantă a Timișoarei, Pădurea Verde. Înainte de transformarea Pădurii Verzi într-una Parc, voi propune o campanie de informare și de educație ecologică a cetățenilor, în principal a tinerilor, în care să atragem toți factorii decidenți în gestionarea ei, începând de la Primărie, Direcția Silvică, Prefectură, Direcția de Mediu la Consiliul Județean. Pădurea Verde poate avea o contribuție importantă la ameliorarea stării de sănătate a timișorenilor”, a detaliat Cosmin Tabără.