Timișoara va avea, în anii următori, patru noi centre de colectare a deșeurilor. Primăria anunță că acestea vor fi realizate cu bani europeni, prin PNRR, în urma unor investiții de aproape opt milioane de euro, cu scopul reducerii gunoiul care ajunge pe stradă.

Unul dintre acestea va fi de dimensiuni mari, se va întinde pe un teren de 2,5 ha, și va fi construit în zona Calea Șagului, lângă actuala stație de sortare a deșeurilor. Aici timișorenii vor putea intra cu mașinile pentru a depozita, în zone special amenajate pentru fiecare tip de deșeu, orice lucru din casă de care vor să scape, gratuit. Valoarea finanțabilă prin PNRR pentru construcția acestui centru este de aproape 5,6 milioane de euro.

Alte trei centre de cartier, unde vor putea fi aruncate cele mai des întâlnite deșeuri care nu pot depozitate acum nici în pubela neagră, nici în cea galbenă, vor fi construite tot cu ajutorul fondurilor europene în trei zone ale orașului: Calea Moșniței, Dorobanților și Avram Imbroane. Și în acestea timișorenii vor putea intra direct cu mașina și depozita gratuit, în zone special amenajate, lucruri de care vor să se scape. Valoarea finanțabilă prin PNRR pentru fiecare dintre aceste centre este de aproape 780.000 de euro.

Toate cele 4 noi centre vor fi deschise în 2024, unele poate chiar mai repede dacă și constructorii și proiectanții se vor mișca cum trebuie. Odată ridicate aceste centre chiar nu va mai exista nicio scuză pentru cei care aruncă deșeuri pe domeniul public. Stradă cu stradă, Timișoara redevine curată”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.