La Timișoara se va construi primul stadion de după Revoluție, în viitorul apropiat.

Nu este vorba de noua arenă în locul stadionului „Dan Păltinișanu”. Mai precis, cu bani de la Primăria Timișoara va fi realizat un stadion de tip „lego”, pe structură metalică, în Calea Buziașului.

Primăria Timișoara informează că la licitația publică organizată pentru construirea stadionului s-au înscris patru firme. Asta după ce la primele două licitații nu a fost depusă nicio ofertă. Mai precis, s-a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. Ofertele au fost deschise luni și urmează perioada de evaluare a acestora.

Primul stadion construit în Timișoara după Revoluție va fi în Calea Buziașului. Astăzi am primit 4 oferte pentru acest proiect esențial pentru orașul nostru. Dacă totul merge bine, noua arenă va fi deschisă peste 2 ani și jumătate. Investim aproape 122 de milioane de lei din bugetul local în viitorul sportului din Timișoara. Și sper ca și Consiliul Județean Timiș să deblocheze situația Stadionului Dan Păltinișanu. Echipele timișorene, sportul timișorean, dar mai ales minunata galerie a orașului merită cele mai bune condiții. Și orice leu pe care îl investim acum este un leu investit în viitorul Timișoarei”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea estimată pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor este de aproape 122 de milioane de lei, cu TVA inclus. Durata contractului este de 31 de luni de la semnarea acestuia, iar sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Firmele interesate sunt: Tehnodomus SRL, SSAB-AG-lider de asociere, PAB Romania și KESZ Constructii Romania.