Corupție la cel mai înalt nivel în Ministerul Agriculturii. DNA Timișoara anunță că o șefă din cadrul Ministerului Agriculturii ar fi luat șpagă de 36 de ori.

Este vorba de Livia Ciobanu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Potrivit DNA Timișoara, aceasta și-a recunoscut faptele, fiind acuzată de luare de mită, în formă continuată.

În perioada mai 2018 – februarie 2021, în calitatea menționată, inculpata Ciobanu Livia ar fi primit de la o persoană cu funcție de conducere la nivelul unei direcții județene pentru agricultură (martor), suma totală de 52.000 de lei și un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică). Suma totală de 52.000 lei ar fi fost primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line (între 1.500 și 3.000 de lei/lunar)”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform DNA Timișoara, în prezența avocatului, femeia și-a recunoscut toate faptele și a fost de acord cu pedeapsa aplicată. Și anume, „2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat”.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București.