Primăria Timișoara anunță că lansează o platformă nouă de sesizări. Totul cu scopul ca reclamațiile făcute de cetățeni să fie soluționate în număr cât mai mare.

Știți răspunsul acela standard: ”sesizarea dumneavoastră este în atenția noastră”? După care sesizarea apărea ca rezolvată, dar problema tot acolo. Ei bine, de azi schimbăm modul de lucru: este funcțională noua platformă online de sesizări ca pagină web și aplicația mobilă intră în testare. Deschidem un nou capitol de digitalizare și transparență pentru administrația din Timișoara. Eliminăm problema foarte veche, prin care sesizările primeau răspuns, dar apoi nimeni nu mai urmărea dacă problema chiar era rezolvată: nu erau trasate sarcini, nu era integrată cererea în procedurile interne. Așa că multe probleme rămâneau de fapt nerezolvate. Sunt probleme în oraș pe care oricine poate înțelege că nu le putem rezolva în 30 de zile, așa cum ne cere legea să dăm un răspuns. De exemplu, să reparăm o stradă sau să introducem iluminat public într-o zonă. Important e însă să facem pași concreți spre rezolvarea problemei, să includem strada în planul de reparații sau de investiții, să alocăm buget, să stabilim prioritatea și să derulăm investiția. Nu doar să dăm un răspuns politicos”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Noua platformă de sesizări este disponibilă în primă fază pe browser și se află în testare ca aplicație mobilă. Platforma nouă are o interfață modernă, care include o hartă de unde pot fi vizualizate sesizările cetățenilor. Această platformă este primul punct de contact unic dintre primărie și cetățean, iar cetățeanul va primi răspunsul la sesizare direct prin SMS, dar și prin email. Sesizările vor putea fi urmărite și de pe platformă, împreună cu corespondența cu Primăria Municipiului Timișoara în demersurile pentru rezolvarea acestora.

Platforma poate fi găsită pe https://sesizari.primariatm.ro/