O vizită importantă a avut loc joi la Primăria Timișoara. La sediul instituției a avut loc o întâlnire între Dominic Fritz și o delegație americană condusă de David Muniz, însărcinatul cu afaceri al ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Cei doi au discutat despre rolul orașelor în răspunsul față de crize umanitare, despre importanța investițiilor companiilor americane în Timișoara și despre potențialul orașului atât din punct de vedere economic, cât și cultural, în contextul anului Capitalei Culturale Europene.

Este prima oară când am venit în Banat, însă cunosc bine relațiile puternice pe care regiunea și orașul Timișoara le-au dezvoltat cu mediul de afaceri din Statele Unite. Sunt firme americane importante care au investit și investesc aici și ne bucurăm de cooperarea pe care o avem în a construi punți economice și culturale prin Timișoara. În contextul capitalei culturale, suntem dornici să ne implicăm în programul cultural care ne-a fost prezentat, iar orașul este în pole position să fructifice această oportunitate”, a declarat David Muniz.

Într-adevăr, Timișoara 2023 poate fi un punct de cotitură pentru imaginea României la nivel internațional, să arate altor state că în România, avem deschidere spre parteneri puternici, precum SUA și că suntem o țară și un oraș european. Este o oportunitate unică pe care nu o putem rata și sunt bucuros să știu că avem această relație de cooperare culturală cu ambasada SUA și cu domnul Muniz”, a afirmat și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.