Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a marcat, ieri, printr-un eveniment de tip conferință publică împlinirea a jumătate din mandatul său. Într-o sală arhiplină din complexul Iulius Mall, edilul orașului a vorbit liber mai bine de oră despre aproape toate proiectele mari aflate în derulare, dar s-a axat și pe neajunsuri, ratări și blocaje care există în general în administrație și în special în Timișoara.

Dominic Fritz a introdus în discursul politic local un element care lipsește de ani buni, oamenii, care formează comunitatea. Și clipul de deschidere a conferinței a fost axat pe timișoreni și nu pe instituții, pe echipă și nu pe persoana primarului. Chiar dacă evenimentul a fost organizat sub umbrela USR – fiind prezent și președintele partidului, Cătălin Drulă – primarul nu și-a atacat deloc adversarii politici locali. A subliniat doar faptul că atât el cât și viceprimarul Ruben Lațcău, dar și unii consilieri, sunt atacați în permanență. Primarul nu s-a ferit să vorbească despre problema majoră a orașului, Colterm, insistând că tot ce nu s-a făcut ani de zile i se reproșează acum actualei administrații. Dominic Fritz este convins că societatea de termoficare are viitor și că nu va pica în mâinile rechinilor imobiliari, care râvnesc la hectarele aflate în patrimoniul Colterm. 

Spre final, edilul a făcut apel la unitatea clasei politice timișorene în jurul inițiativelor majore de dezvoltare și chiar a amintit despre obiective mari de investiții, cum ar fi modernizarea Spitalului de Copii, menționând numele lui Sorin Grindeanu, cel care a avut inițiativa extinderii și dotării la standarde noi a unității spitalicești. În partea a doua a conferinței a urmat o dezbatere care i-a avut ca invitați pe rectorul Universității Politehnice Timișoara, Florin Drăgan, pe moderatorul cultural Mihaela Tilincă, pe Daniel Costinaș, manager general al companiei Profi, cel mai mare contributor la bugetul local și pe Daniel Tellman, președintele filialei Timiș a Ordinului Arhitecților din România.

Au fost lansate idei și propuneri interesante de viitor, concluzia generală fiind legată de nevoia de implicare a întregii comunități timișorene. La final, Dominic Fritz și-a invitat echipa pe scenă, însă a lipsit un fundal muzical, așa cum se întâmplă de obicei. Poate peste doi ani, Dominic Fritz va alege să-și încheie raportul public cu piesa „Tage wie diese” a trupei Die Toten Hosen, un imn al bucuriei urbane, dacă putem spune așa.

Preluare foto: Facebook.com