Se modernizează Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Astăzi, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, au început lucrările la noul terminal de plecări al aeroportului.

Proiectul are finanțarea asigurată printr-un contract semnat cu Ministerul Transporturilor. Valoarea acestuia este de 184,51 milioane de lei (cu TVA inclus) și trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2023”, a afirmat ministrul Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafața desfășurată de 12.000 metri pătrați și va beneficia de o serie de dotări moderne. Și anume: sistem control de securitate dimensionat pentru șase filtre complet echipate și dotările necesare pentru controlul bagajelor de cală; 18 puncte pentru check-in, la care se adaugă 2 puncte pentru self check-in; 6 cabine pentru poliția de frontieră și 6 porți automate pentru scanarea documentelor.

În paralel, se va derula procedura de achiziție a echipamentelor de securitate pentru că acestea vor fi integrate în structura noului terminal, pe măsura ce va fi construit”, a precizat Sorin Grindeanu.

De asemenea, în acest moment, la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara se mai derulează trei proiecte, care au o valoare totală de aproape 360 milioane lei. Este vorba de achiziționarea unui sistem integrat de securitate aeroportuară, achiziționarea unor echipamente de siguranță pentru activități non economice și achiziționarea unor utilaje destinate activităților economice de siguranță.