Pentru ca proiectul privind transformarea Pădurii Verzi într-o pădure parc să prindă viață mai trebuie trecut un hop important. Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, anunță că a început intabularea pentru prima oară a unor suprafețe din Pădurea Verde.

Ca urmare, sunt necesare mai multe proceduri, de la completarea suprafețelor ce lipsesc din ansamblul pădurii, linii parcelare, reglementarea unor suprafețe, până la intabulare sau reglementarea regimului juridic. Azi a plecat către Ministerul Mediului o cerere pentru a primi de la stat diferența de teren necesară pentru întregirea pădurii, astfel încât să putem demara transformarea sa într-un parc de peste 500 de hectare”, a explicat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a ținut să critice fostele administrații pentru faptul că nu s-au implicat astfel încât Pădurea Verde să fie pusă în valoare.

Poate unii nu știu sau poate unii au uitat, dar o parte din Pădurea Verde aparținea Primăriei Timișoara dinainte de 2020. Nu a fost însă niciodată intabulată. Liceul Silvic se află într-o situație asemănătoare, la fel și suprafața de pădure dintre DN 6 (Calea Lugojului) și Canalul Bega. Sunt 30 de ani în care a lipsit voința pentru a pune lucrurile la punct și îmi este greu să înțeleg cum suprafețe de zeci de hectare care erau ale Primăriei nu au fost niciodată reglementate și intabulate. Administrația locală are nevoie acum de mai puțină demagogie și mai multă implicare, de mai puține poze și declarații. Are nevoie de mai multă muncă. Dar nu este nici de ignorat faptul că toate aceste demersuri ce au loc acum prin Direcția de Infrastructură Verde ar fi trebuit reglementate prin Direcția de Patrimoniu și colegul ce o coordona. În final, important este să ajungem proprietari pe întreaga suprafață și să demarăm proiectul prin care Pădurea va deveni un uriaș parc natural pentru timișoreni”, a declarat Ruben Lațcău.

În final, viceprimarul Timișoarei a mai precizat că începând de anul viitor, primăria va începe un proces amplu de toaletare și igienizare a pădurii, urmând ca în a doua parte a anului, Pădurea Verde să fie accesibilă, iar traseele interioare circulabile.