Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest are un nou președinte. Alin Nica, liderul Consiliului Județean Timiș, a preluat această funcție în cursul zilei de miercuri.

Urmează o perioadă plină de provocări, însă oportunitatea oferită de aprobarea Programului Operațional Regional Vest 2021 – 2027 de către Comisia Europeană este, fără îndoială, o șansă extraordinară pe care avem datoria să o valorificăm din plin. Timișoara urmează să beneficieze de peste 91 de milioane de euro. Lugojul poate accesa aproape 16 milioane de euro, iar orașelor din Timiș le-am alocat peste 27 milioane. Prin POR 2021 – 2027, administrațiile locale vor avea la dispoziție toate instrumentele necesare absorbției eficiente a oportunităților de finanțare, edilii locali trebuie doar să se asigure că finanțarea curge în proiecte semnificative, cu randament economic notabile. Vor putea fi făcute investiții în domenii precum dezvoltarea urbană, eficiență energetică – atât blocuri cât și clădiri publice, mobilitate, educație și regenerare urbană”, a afirmat Alin Nica.

Noul președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest a mai precizat că principalul său obiectiv pe care și l-a propus pentru acest mandat este consolidarea competitivității acestei regiuni la nivel european.

Putem deveni un spațiu fertil pentru proiecte de inovare și cercetare, deschis spre digitalizare și integrarea de noi tehnologii. Am convingerea că, împreună cu colegii mei, președinții consiliilor județene din regiune și primarii de orașe și comune, vom construi o regiune care să respecte tradiția de a oferi modele de bună practică în plan național și european”, a adăugat Alin Nica.