Primăria Timișoara anunță că 972 de apartamente urmează să fie reabilitate termic cu bani europeni, în perioada următoare. Asta după ce s-a reușit deblocarea proiectelor care vizează eficientizarea energetică a 22 de blocuri din oraș.

Multe asociații de locatari din Timișoara au avut de ani buni contracte pentru reabilitare energetică a blocurilor lor, dar au așteptat fără rost, pentru că soluţia tehnică aleasă era greşită și nu se prezenta niciun constructor la licitații. Acum, cu sprijinul ADR Vest am deblocat aceste proiecte şi începem şantierele. Eficientizam energetic aproape 1.000 de apartamente în contextul unei crize energetice care ne-a afectat puternic nu doar pe noi, ci întreaga Europă. Fondurile europene sunt șansa ca Timișoara să se modernizeze și să îmbunătățim viața timișorenilor. Mă bucur să spun că în ultimii doi ani am cheltuit mai multe fonduri europene decât în precedenții 7 ani, cumulat”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În total, 22 de blocuri sunt în diverse faze: execuție, contractare a execuției, în licitație sau cu documentația pregătită pentru licitație. În ultimul an, administrația locală a revizuit proiectul tehnic, a actualizat valoarea proiectelor și a cerut utilizarea vatei bazaltice în locul panourilor sandviș pentru termoizolarea fațadelor de bloc.

În cadrul ultimei săptămâni, au fost lansate două licitații cu cinci loturi fiecare. Primăria Timișoara pregătește, de asemenea, relansarea licitației pentru proiecte și loturile care nu au găsit ofertant la procedurile anterioare”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală a proiectelor de reabilitare termică a celor 22 de blocuri se ridică la peste 34 milioane lei.