Șeful CNAIR care a fost prins, în urmă cu câteva săptămâni, de către procurorii anticorupție cu șpaga în buzunar, a fost trimis în judecată de către DNA Timișoara, în stare de arest preventiv.

Este vorba de Florea Dascălu, fost șef al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acesta a luat mită de la un om de afaceri din Arad, pentru a primi mai multe contracte de întreținere pe timp de iarnă a unor porțiuni de autostradă.

Așadar, Florea Dascălu este cercetat pentru luare de mită, trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

În perioada 7 mai – 22 octombrie 2022, inculpatul Dascălu Florea, în calitatea sa de director anterior menționată, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb, pe de-o parte, să îndeplinească un act contrar atribuțiilor de serviciu și pe de altă parte să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina pe aceștia să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității omului de afaceri respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). În același context, inculpatul ar fi pus la dispoziția aceluiași om de afaceri mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR. Astfel, pentru demersurile descrise, inculpatul Dascălu Florea ar fi primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Timișoara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.