Încă un proiect uriaș privind modernizarea infrastructurii feroviare din zona de vest a țării este la un pas de a fi început.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că joi CFR a semnat contractul de finanțare, prin PNRR, pentru reabilitarea celor 54,86 kilometri ai lotului 4, cuprinși între Ronaț Triaj și Arad, ai magistralei Caransebeș – Timișoara – Arad, care are o lungime de 162,19 kilometri.

Lucrările de modernizare a căii ferate Timișoara – Arad trebuie finalizate în 42 de luni, din care șase luni reprezintă proiectarea, iar 36 de luni execuția.

Asocierea de proiectanți și constructori italieni are la dispoziție 2,18 de miliarde de lei (fără TVA) pentru a efectua lucrările prevăzute în contract: dublarea liniei de cale ferată; modernizare stațiilor Sânandrei, Băile Calacea, Orțișoara, Vinga, Sag și Aradu Nou; modernizare a 2 halte de călători și a unei halte comerciale de mărfuri; modernizare a 6 poduri și a 39 podețe; montarea unor sisteme automate de semnalizare la 7 de treceri la nivel cu calea ferată; lucrări de semnalizare prin implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) și BLAI pe întregul traseu”, a afirmat Sorin Grindeanu.