Vești bune de la Consiliul Județean Timiș! Instituția anunță că a lansat licitația publică în vederea găsirii unui constructor care să continue lucrările de lărgire la patru benzi a drumului din Timișoara spre A1, prin Dumbrăvița și Giarmata. Mai precis, este vorba de tronsonul cuprinse între benzinăria Socar și A1.

Vor fi efectuate lucrări de extindere a drumului la patru benzi, optimizare a racordului la autostradă, cât și de iluminare a sensurilor giratorii și automatizare a trecerii la nivel cu calea ferată”, a informat CJ Timiș.

Ofertele pot fi depuse până la data de 28 decembrie, iar valoarea contractului este estimată la 75 de milioane de lei. Se estimează că lucrările vor putea începe în luna martie a anului viitor. Conform proiectului tehnic actualizat, lucrarea ar trebui încheiată în cel mult șase luni.

În total, investiția pentru acest tronson se ridica la 81 de milioane de lei, din care aproximativ șase milioane au fost deja plătite. Din cele 75 de milioane necesare, o parte reprezintă cheltuieli rezultate din lucrări suplimentare prevăzute în proiectul tehnic actualizat, considerate ca fiind necesare de către specialiștii contractați de administrația județeană. Acestea vor fi asigurate din bugetul județului. Prin proiectul tehnic s-a prevăzut un strat de asfalt suplimentar (strat de bază din anrobat bituminos de 8,0 cm grosime), necesar pentru asigurarea capacității portante a sistemului rutier, având în vedere valorile de trafic care au crescut considerabil. De asemenea, sensurile giratorii vor fi iluminate, iar trecerea la nivel cu calea ferată va fi automatizată”, a mai transmis CJ Timiș.

Conform reprezentanților instituției, în baza OUG 64/2022, se preconizează suplimentarea valorii eligibile a proiectului cu aproximativ 27 de milioane de lei, procedura fiind în curs de aprobare.