Primăria Timișoara a ajuns să se confrunte cu o problemă gravă. Asta în condițiile în care licitația pentru desemnarea administratorilor cimitirelor din Timișoara aflate în responsabilitatea primăriei a fost anulată.

S-a ajuns la asta deoarece una dintre firmele care administra unele cimitire a contestat dosarul de licitație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar CNSC a admis contestația, așa că documentația de licitație trebuie schimbată! (…) Timpul trece, administratori nu avem, cheltuielile sunt tot mai mari pentru primărie și lucrurile nu funcționează cum trebuie pentru cimitire. Trebuie să se înțeleagă că legea e lege și nu poate fi interpretată după cum se ambiționează unul sau altul. Solicit de urgență revenirea la caietul de sarcini inițial, așa cum a fost lucrat de Serviciul Patrimoniu, biroul cu atribuții pentru a putea fi acoperite aceste servicii! Dosarul pentru licitație trebuie readus la forma cerută și acceptată de lege”, a afirmat Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

De asemenea, liberalul a mai semnalat faptul că cimitirele din Timișoara sunt aproape pline, astfel că este nevoie urgent de realizarea unuia nou.

Trebuie să gândim că demararea proiectului unui nou cimitir este obligatorie, în condițiile actuale, cimitirele existente având un grad de ocupare de peste 98%! Personal, am susținut și susțin un astfel de demers care este urgent pentru Timișoara”, a precizat Cosmin Tabără.