Dominic Fritz a anunțat, joi, că Timișoara a obținut recent cea mai mare finanțare europeană din istoria orașului. Mai precis, Primăria Timișoara va primi 308 milioane lei, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, cu scopul cumpărării a 55 de noi mijloace de transport în comun electrice.

Aseară am primit o veste extraordinar de bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanțare europeană din istoria Timișoarei. Proiectul nostru pentru o schimbare a flotei de transport în comun a fost aprobat, în valoare de 308 milioane de lei din fonduri europene, prin PNRR. Este finanțarea cea mai mare pentru un singur proiect pe care a primit-o Timișoara vreodată. Din toate proiectele depuse de primăriile din țară, cam un sfert din suma pusă la dispoziție pe această linie de finanțare este absorbită de acest proiect din Timișoara”, a afirmat edilul-șef.

Concret, cu acești bani vor fi cumpărate  30 de autobuze, 17 tramvaie și opt troleibuze.

În total, în acești patru ani în care sunt eu primar, vom avea toată flota înlocuită. Vom avea 150 de mijloace de transport noi în Timișoara, toate electrice”, a anunțat Dominic Fritz.

Urmează semnarea contractului de finanțare, apoi vor fi lansate licitațiile publice în vederea achiziționării celor 55 de vehicule electrice.

Cu un pic de noroc, eu nu exclud ca până la sfârșitul anului viitor vom vedea deja primele mijloace de transport în comun schimbate. Analizăm acum inclusiv varianta de a ne prevala de o clauză în contractul cu Bozankaya, să luăm tramvaie de la ei în continuare fără să mai facem încă o licitație. Acum juriștii noștri văd inclusiv cu ministerul dacă acest lucru este posibil. În acest caz, am putea chiar la anul să aducem deja primele tramvaie plătite în acest contract”, a declarat primarul Timișoarei.