O nouă veste bună în ceea ce privește modernizarea infrastructurii feroviare din zona de vest a țării. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că CFR Infrastructură a semnat contractul de 1,91 miliarde de lei, finanțat prin PNRR, privind modernizarea căii ferate Lugoj – Timișoara Est.

Acest tronson, cu o lungime de 54,13 kilometri, reprezintă lotul 2 al căii ferate Caransebeș – Timișoara – Arad (162,19 kilometri).

Constructorul spaniol are la dispoziție 42 de ani, din care șase luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, pentru reabilitarea căii ferate Lugoj – Timișoara Est.

Pe cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj – Timișoara Est (lotul 2) constructorul trebuie să execute următoarele lucrări: dublarea liniei de cale ferată; modernizarea stațiilor Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare; modernizarea a 5 halte de călători; modernizare a 14 poduri și 39 podețe; montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferată; implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) pe întregul traseu; construcția a 5 pasarele pietonale în stațiile Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș, Remetea Mare; construcția a 2 pasarele pietonale în haltele Chizătău și Izvin; construcția unui pasaj superior în stația Lugoj (strada Banatului); montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totală de 6.350 m”, a explicat Sorin Grindeanu.

Este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanțat prin PNRR, pe care CFR Infrastructură îl semnează anul acesta.