Ziua de marți a fost dedicată demisiilor în Primăria Timișoara. Este vorba de Aida Szilagyi, consilier local USR, și Rudolf Gräf, consilier personal al primarului Dominic Fritz, care au anunțat că renunță la funcții.

Aida Szilagyi a fost pusă în această situație după ce Curtea de Apel Timișoara a anulat două autorizații de construire emise în beneficiul său.

Aleg să mă retrag din Consiliul Local in urma deciziei finale a instanței prin care sunt anulate autorizațiile de construcție emise pentru clădirea noastră, în anul 2008, respectiv 2017, fără alte implicații. Am intrat în politică pentru a-mi pune experiența și cunoștințele în slujba comunității și pentru a contribui la un oraș mai verde, ceea ce am și făcut în acești doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în Consiliul Local următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanței, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local și în administrație. A fost o onoare pentru mine să slujesc comunității”, a afirmat Aida Szilagyi, după decizia definitivă a instanței.

De asemenea, Rudolf Gräf, consilier personal al primarului Dominic Fritz, a renunțat la această poziție pentru a fi parte din echipa de coordonare a unui proiect de 14 milioane de euro finanțat de Guvernul Germaniei în Republica Moldova.

Rudolf Gräf a fost unul dintre primii care au venit alături de mine, în echipa pe care am format-o în primărie și unul dintre cei mai buni colaboratori cu care am lucrat în acești doi ani. Arhitect cu o experiență vastă în coordonarea unor proiecte de transformare urbană, Rudi Gräf și cu mine am reușit să lansăm concursul internațional de proiectare a reamenajării Pieței Victoriei. Tot împreună cu el am reușit să pornim proiectul de regenerare urbană a zonei Traian, unul dintre cele mai complexe proiecte la care primăria s-a angajat vreodată, dar și programul de sprijin acordat proprietarilor din clădirile istorice, pentru renovarea lor. Rezultatele muncii și viziunii sale se văd deja în oraș, în parcările noi pe care le construim, unde alocăm un procent important de teren pentru spații verzi, în noile proiecte pe care le realizăm, cum ar fi, de exemplu, Gheorghe Lazăr, dar și alte intervenții mai reduse, dar care cresc calitatea vieții în Timișoara. Bazele pe care le-am pus împreună în acești doi ani se vor vedea mult timp de acum înainte. Îi urez succes în noua provocare și îl așteptăm cu brațele deschise înapoi în Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz.