Colterm anunță că se aprovizionează constant cu combustibil și actualizează în permanență stocurile, pentru a fi sigură că nu vor fi probleme în ceea ce privește furnizarea căldurii și a apei calde în această ianră.

Astfel, compania informează că are contractată întreaga cantitate de cărbune estimată pentru această iarnă, adică 210.000 tone. Însă este descoperită pentru lunile ianuarie – martie 2023 cu cantitățile de gaz.

Cantitatea încă necontractată este de aproximativ 65.000 Mwh, cantitate necesară pentru perioada ianuarie – martie 2023 și care, în absența încheierii unor contracte, va fi consumată în baza contractelor cu furnizori de ultimă instanță, la fel cum am făcut și în lunile anterioare”, a transmis Colterm.

Mai mult, suplimentar folosirii cărbunelui și gazului, societatea anticipează că luna aceasta va arde și primele cantități de biomasă.

Colterm mai informează că a început mai multe lucrări de reparații, dar și care au rolul de a reduce noxele.

În vederea conformării la normele de mediu, au fost demarate lucrări de înlocuire a arzătorului de gaz și montarea unui ventilator suplimentar pentru recircularea gazelor arse. Prin aceste intervenții la CAF1 vom obține o funcționare cu emisii poluante reduse. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1.370.000 lei, din fonduri proprii”, au detaliat reprezentanții companiei.

Colterm mai transmite că cele mai multe avarii se produc din cauza faptului că țevile sunt prea vechi. Cu bani europeni, zeci de kilometri de conducte sunt schimbate în această perioadă.

Până în prezent, au fost finalizate lucrări pe o lungime de 7.526 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 83 %) și 19.697 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 98,01 %)”, a precizat Cristian Amza, administratorul special al Colterm.