Primăria Timișoara va cumpăra 25 de troleibuze noi în perioada următoare. Asta după ce instituția a câștigat un proiect european în valoare de 12 milioane de euro, finanțat prin PNRR. De asemenea, în cadrul acestui proiect, Ministerul Dezvoltării va contracta în sistem centralizat amenajarea a 49 de stații de încărcare vehicule electrice pentru Timișoara.

Într-o săptămână am reușit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timișoara cu unele moderne și nepoluante. Cu proiectele deja în derulare și cele două câștigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timișoara, în total de 150 vehicule. Toate electrice. Nu ne oprim aici. Cu bani europeni și multă implicare creștem calitatea vieții a timișorenilor„, a spus primarul Dominic Fritz.

Datorită acestor finanțări europene, Primăria Timișoara reușește să modernizeze întreaga flotă de transport public a orașului. Concret, vor fi cumpărate 150 de autobuze, troleibuze și tramvaie. Astfel, sunt deja în derulare contractele pentru 23 de tramvaie Bozankaya și 44 de autobuze electrice, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care se finalizează în 2024. Și în faza de contractare, 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne și 33 troleibuze cu motor electric, care până în 2026 cel târziu trebuie să fie în circulație.