În mod normal, într-un stat adevărat există instituţii care pot şi trebuie să anticipeze poziţii ostile ale altor ţări.

Ce a făcut Austria României în câteva zile e similar cu un act de agresiune, e o umilire aproape ritualică a statului român, dar şi a cetăţenilor săi. Resorturile din spatele deciziei cancelarului de la Viena ar fi trebuit intuite din timp şi demontate. La adresa noastră a fost un fel de atentat de ordin diplomatic şi nicio structură de la Bucureşti nu a ştiut nimic înainte?!

Sunt sigur că politicienii incapabili şi incompetenţi care ne conduc nu au înţeles nici în această dimineaţă ce li s-a întâmplat. Aici nu vorbim doar despre Schengen şi Austria, nici vorbă! Pentru că situaţia Europei în ultimii ani a impus deja controale vamale între state membre ale acestui spaţiu de aşa-zisă siguranţă. Dacă vrei să treci din Germania în Danemarca pe cale rutieră eşti oprit de poliţiştii de frontieră danezi înainte de a urca pe autostrada spre Sønderborg.

Poziţia Austriei faţă de România e susţinută şi de alte state, inclusiv de Germania, care a mimat că ne susţine, dar în realitate a jucat doar în favoarea Croaţiei. E momentul să ne trezim, să nu mai lăsăm politicienii incapabili de azi să decidă cu tupeu în numele nostru. Suntem conduşi de o gaşcă de submediocri, de oameni incapabili să susţină un discurs coerent în limba română. Nu putem accepta nici punctajul propagandei stupide de la Bucureşti, care rulează trei, patru idei, destinate unui public nătâng.

Eşecul groaznic de ieri trebuie decontat de cei responsabili, de agramaţii transpartinici care au pus mâna pe ţara noastră. Ei sunt cei care ne trădează viitorul ca stat, pentru prezentul lor corupt…

Preluare foto: unsplash.com