Investiție importantă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara cu scopul reducerii infecțiilor. Unitatea medicală anunță că a pregătit un proiect în valoare de peste 3,5 milioane de euro pentru achiziția de roboți, echipamente și materiale destinate scăderii riscului de infecții nosocomiale și a contaminării cu bacterii superbug, care au o rezistență multiplă la antibiotice.

Specialiștii spitalului au finalizat și transmis Primăriei Timișoara documentația necesară pentru depunerea proiectului în vederea obținerii unei finanțări europene, prin PNRR.

Toate investițiile pe care le-am făcut în spital, și vorbim de câteva milioane de euro doar în ultimii ani, au avut ca scop îmbunătățirea calității serviciilor medicale și creșterea siguranței pacientului. Infecțiile nosocomiale, adică acele infecții pe care un pacient le poate dobândi în timpul unei internări, pe perioada în care se tratează pentru o afecțiune, reprezintă o problemă de sănătate publică. Se găsesc în orice spital din lume, fiind grupate sub numele de Infecții Asociate Asistenței Medicale. Nu pot fi eradicate, dar poate fi diminuat riscul de contaminare, dacă ai echipamente moderne de prevenție. Tot cu ajutorul acestora reducem și riscul contagiunii cu clostridium difficile și chiar cu MDR (multi drug resistance – bacterii superbug). Vorbim despre echipamente scumpe, moderne și cu o eficientă ridicată. Suntem un spital de boli infecțioase în care riscul transmiterii unor virusuri sau bacterii este mult mai mare decât în cazul altor unități sanitare, iar aparatura și materialele pe care urmărim să le achiziționăm împiedică transmiterea lor liberă”, a explicat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.