Primăria Timișoara îi informează pe locuitori că nu vor plăti dări mai mari în anul 2023. Instituția a decis să păstreze taxele și impozitele locale pentru 2023 la același nivel ca anul acesta.

Proiectul de hotărâre de consiliu local a fost publicat pe site-ul primăriei și este disponibil pentru consultare. Totodată, cei interesați sunt așteptați, joi, 22 decembrie, de la ora 13.00, la dezbaterea publică, care va avea loc atât în sala de consiliu a primăriei, cât și online.

Principalele taxe locale pe care le colectează Primăria Timișoara sunt impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule. Proiectul pentru taxele locale prevede indexarea acestora în conformitate cu codul fiscal, respectiv cu inflația aferentă anului 2021 de 5,1%. Impozitele pe clădiri vor fi la același nivel. În același timp, în proiect sunt incluse și toate scutirile acordate de la bugetul local, precum și scutirile pentru persoane cu venituri mici, asociații care prestează servicii sociale, scutiri pentru persoanele care și-au reabilitat termic imobilul ș.a”, a transmis Primăria Timișoara.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat integral AICI! Timișorenii pot trimite propuneri, opinii și sugestii prin email la adresa camelia.crisan@primariatm.ro, până joi, la ora 12.00.