Nicolae Robu s-a decis în ceea ce privește alegerile locale din anul 2024. Fostul primar al Timișoarei a anunțat că va candida independent, în speranța că-l va bate pe Dominic Fritz.

Haideți s-o lămurim cu „candidatura lui Robu” la primărie! Deja de multișor, unii vorbesc în fel și chip despre candidatura mea la primărie! Până și în sfânta zi de Crăciun au făcut-o! Până acum, n-am comentat nicicum, ci doar m-am distrat. Ei bine: eu voi candida la Primăria Timișoara la proximele alegeri locale, considerând că numai și numai timișorenii sunt în măsură și în drept să decidă dacă mă vor primar sau nu, nicidecum un grup de interese sau altul! După cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent; o spun în primul rând membrilor și simpatizanților PNL și o spun cu părere de rău, dar, pentru mine, demnitatea, onoarea sunt valori pe care nu le pot accepta terfelite! După ce am servit PNL cu toată ființa, având relații instituționale și interumane excelente cu cvasiunanimitatea colegilor, sub președinția mea PNL Timiș obținând de departe cele mai bune rezultate din existența sa, chiar nu pot concepe să fiu la cheremul unora gen cel care, candidând de unul singur pentru poziția de prim-vicepreședinte al Filialei Timiș a PNL, a fost votat de mai puțin de 50% dintre votanți. Asta în condițiile în care scorul meu în sondajul PNL e 40% (de fapt, real: 44%!), iar scorul tuturor celorlalți aspiranți la candidatură din partea PNL -Cosmin Tabără, Marilen Pirtea etc – e cuprins între 4.5-5.5%”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

De asemenea, fostul edil a amintit un sondaj comandat de PNL, care l-ar da primar al Timișoarei.

Cum poate scăpa Timișoara de calamitatea numită Fritz (reamintesc, Fritz e dat actualmente de sondaje cu 20%)? Dându-i-l contracandidat pe Robu, dat de sondaje cu 40-50%. Dându-i-l contracandidat pe Pirtea sau pe Tabără sau pe X, dați de sondajele oficiale PNL cu aproximativ 5% -și n-o spun în zeflemea, ci cu respect pentru cei în cauză, dar cu respect și pentru adevăr!-, scoruri necomunicate public, ci doar la ședința PNL de macrozonă de la Ciacova”, a adăugat Nicolae Robu.