Căldura și apă caldă sunt furnizate fără probleme în locuințele timișorenilor abonați la Colterm. Societatea de termoficare a făcut o nouă informare cu privire la stocurile de combustibil existente.

Astfel, începutul de an a găsit Colterm cu un stoc de 11.338 tone cărbune, în condițiile unui consum mediu de 1.000 de tone/zi. Asta înseamnă că societatea mai are cărbune pentru 11 zile, dar aprovizionarea continuă.

De asemenea, la finalul anului 2022, stocul de gaz înmagazinat era de 29.000 MWh, cantitate din care, în cursul lunii ianuarie 2023, se vor consuma 11.000 MWh.

Precizăm că întreaga cantitate de gaz înmagazinat este achitată complet, iar pentru necesarul pe luna în curs (aproximativ alți 66.000 MWh) s-a plătit în avans jumătate, iar cealaltă jumătate a fost agreată cu furnizorii pentru a se achita în tranșe. Mai menționăm că au fost încheiate opt contracte pentru achiziția de gaze naturale, pentru cantitatea de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023. Din totalul cantităților de gaz necesare pentru acest sezon, avem încă o parte necontractată. Ținând seama de cele de mai sus, raportat la plățile efectuate pentru luna ianuarie a.c., cantitatea încă necontractată este de aproximativ 40.000 Mwh, cantitate necesară pentru perioada februarie – martie 2023 și care, în absența încheierii unor contracte, va fi consumată în baza contractelor cu FUI (furnizor de ultimă instanță), la fel cum am facut și în lunile anterioare. Precizăm că, pentru luna în curs, furnizorul de ultimă instanță este OMV Petrom”, a informat Colterm.

Mai mult, compania transmite că a realizat diferite reparații la cele două mari centrale termice. În ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană privind reabilitarea țevilor, până în prezent au fost finalizate 82,6% din lucrările la rețeaua primară și 99,33% din cele de la rețeaua secundară.

Pentru anul 2023, au mai rămas de montat următoarele lungimi de traseu: lotul 1 (rețele primare) 1.600 metri; lotul 2 (rețele secundare) 136 metri”, a detaliat Colterm.