Primăria Timișoara anunță că aplică pentru o finanțare națională nerambursabilă prin Programul Termoficare al Ministerului Dezvoltării. Scopul instituției este de a schimba aproape patru kilometri de rețea primară de termoficare din centru și zona Constantin cel Mare.

Continuăm investițiile în Timișoara și în servicii publice care să funcționeze pentru cetățeni. Cu toții știm că sistemul centralizat de termoficare are probleme și că una dintre cele mai mari o reprezintă pierderile de agent termic. Cauza a fost lipsa cronică de acțiune. În acest mandat, ca să reducem pierderile, am modernizat aproape 30 de kilometri de conducte. Un munte de țevi. Facem ce trebuia făcut de mult și căutăm constant să atragem finanțare, pentru a pune la punct infrastructura de bază a Timișoarei”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

Concret, zonele vizate sunt: str. Michelangelo, Parcul I.C. Brătianu, bd. Mihai Eminescu, str. M. Robespierre, Piața Iancu Huniade, bd. 20 Decembrie, str. Nikolaus Lenau, Piața Victoriei, str. Dr. Nicolae Paulescu, str. Paris (până la intersecţia cu str. Col. Enescu). Străzile vizate din zona Lipovei sunt: str. Constantin cel Mare, str. Pomiculturii, str. Volta, str. Brazilor, str. Martir Alexandru Chorosi, Aleea Aurel Ciupe, str. Holdelor, str. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, str. Perlei și Aleea Arcașilor.

Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, respectiv etapa a doua de retehnologizare a sistemului de termoficare, prin care 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară se reabilitează. De asemenea, Primăria Timișoara mai are un obiectiv aflat în stadiul de elaborare al studiului de fezabilitate, care prevede retehnologizarea a încă 29 de kilometri de rețea primară, precum și identificarea de surse de finanțare”, a transmis Primăria Timișoara.

Proiectul depus la Ministerul Dezvoltării de către Primăria Timișoara are o valoare totală de 73,6 milioane de lei, cu TVA inclus, din care finanțarea de la bugetul de stat este de 85%.