Primăria Timișoara anunță că va cumpăra, cu bani europeni, dezinfectanți pentru școli și grădinițe în valoare de peste 500.000 euro. Instituția a lansat o licitație publică în vederea achiziționării de materiale igienico-sanitare, iar șapte firme au depus 15 oferte pentru cele trei loturi, oferte care vor intra în procesul de analizare.

Dezinfectanții care urmează să fie cumpărați sunt pentru suprafețe și mâini, fiind destinați prevenirii infectării. Valoarea totală a celor trei loturi se ridică la 2,6 milioane de lei. Cu acești bani vor fi achiziționați 17.631 de litri de dezinfectanți pentru bănci și uși, 46.664 de litri de dezinfectanți pentru pardoseli și 17.436 de litri de dezinfectanți pentru mâini. Durata pentru furnizarea materialelor este de două săptămâni de la semnarea contractului.

Pe lângă această finanțare din fonduri europene, Primăria Timișoara asigură în permanență finanțarea achiziționării de către școli și grădinițe a materialelor igienico-sanitare, în funcție de necesități, la solicitarea unităților de învățământ”, a informat Primăria Timișoara.