Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a fost audiat ca martor, marți, la sediul DNA. Potrivit celor de la Ministerul Transporturilor, Grindeanu a dat o declarație în fața procurorilor anticorupție cu privire la dosarul instrumentat de DNA referitor la actele de corupție săvârșite de cei doi șefi de la CFR.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcție Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor. Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA. Sorin Grindeanu subliniază că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului. Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Compania CFR se află în subordinea Ministerului Transporturilor, acesta fiind motivul pentru care Sorin Grindeanu a fost audiat ca martor la DNA.

Procurorii anticorupție din Timișoara au început urmărirea penală față de directorul general interimar al CFR, Ion Simu, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei. Este urmărit penal şi directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceşa, acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, şi uzurparea funcţiei.