Guvernul României a aprobat, miercuri, un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din Timișoara. Este vorba de linia de cale ferată care va lega Gara de Est de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Valoarea investiției este de aproximativ 400 milioane de euro, iar linia de tren va avea o lungime de cinci kilometri. Durata de execuție este de 22 de luni, iar aprobarea indicatorilor tehnico-economici este ultima etapă înainte de lansarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor.

Potrivit Ministerului Transporturilor, se vor efectua lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul.

Timișoara este una dintre destinaţiile preferate de turişti pe tot parcursul anului. Astfel, este necesară dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar pentru asigurarea mobilității și reducerea poluării, respectiv realizarea unei legături feroviare între Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, stația CF Timișoara Est și rețeaua feroviară națională, care să asigure creșterea vitezei de deplasare între cele două obiective și implicit reducerea timpului de călătorie precum și îmbunătățirea condițiilor de călătorie și de siguranță a circulației, gestionând în același timp impactul asupra mediului”, scrie în nota de fundamentare a proiectului.