Muzeul Satului Bănățean are un nou director. Este vorba de Dorel Micle, care a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de manager al muzeului de la Pădurea Verde.

Potrivit Consiliului Județean Timiș, Dorel Micle va ocupa funcția de manager începând cu data de 25 ianuarie, după o perioadă de trei luni de conducere interimară. Micle este cadru didactic universitar și cercetător la Universitatea de Vest din Timișoara, precum și director al Centrului de cercetări interdisciplinare al patrimoniului arheologic mobil și imobil „ArheoTim” din cadrul aceleiași unități de învățământ superior.

Dorel Micle a promovat concursul de proiecte de management pentru ocuparea funcției de manager al Muzeului Satului Bănățean Timișoara, cu nota finală 9,44.

Administrația județeană dorește ca Muzeul Satului Bănățean, loc încărcat de tradiție, cu un patrimoniu deosebit, să trezească un interes tot mai mare pentru publicul larg, prin deschiderea către comunitate, cu acțiuni culturale atractive și evenimente pentru orice vârstă. Competențele noului manager asigură premisele necesare continuării proiectelor aflate în derulare și identificării celor mai bune soluții pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare ale instituției culturale amintite”, a transmis CJ Timiș.

Dorel Micle are planuri mari în ceea ce privește dezvoltarea Muzeului Satului Bănățean.

Muzeul poate deveni în următoarea perioadă un pol de interes pentru marele public, pregătind evenimente pe toate gusturile, de la spectacole în aer liber, la manifestări științifice și culturale specifice. Marea provocare constă în digitalizarea serviciilor, identificarea de noi forme de a se adresa publicului și implicarea în salvarea patrimoniului etnografic din zona Banatului, care este într-o profundă alterare. Doresc să realizez un echilibru între expoziții, simpozioane științifice, târguri tradiționale, didactică muzeală, spectacole folclorice și parcuri tematice, în încercarea de a contribui la îmbunătățirea ofertelor culturale ale Timișoarei, mai ales în perioada Capitalei Europene a Culturii 2023”, spune Dorel Micle.