Vești bune pentru locuitorii unei zone din Timișoara. Primăria anunță că a semnat contractul pentru proiectarea modernizării cartierului Dacia.

În Dacia nu vom face intervenții individuale, ci vom gândi un concept unitar pentru cel mai dens populat cartier rezidențial al Timișoarei. Asta înseamnă microparcuri, treceri de pietoni sigure, spațiu public cu marcaje tactile și accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru făcut mișcare și pentru copii și pentru adulți. Un cartier cu mai mult spațiu pentru oameni. Avem și soluții pentru parcări și pregătim un proiect de parcare multietajată, pe str. Teiului”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Zona este delimitată de Calea Torontalului, Bulevardul Cetății, Strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii.

Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului. Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții timișorenilor. Prin intervenția propusă dorim revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban”, a transmis Primăria Timișoara.

Contractul a fost încheiat cu firma Total Business Land SRL și are o valoare de 1,8 milioane de lei, cu TVA inclus. Durata pentru realizarea serviciilor este de un an, din care cinci luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate și șapte luni pentru întocmirea proiectului tehnic. În contract este inclusă asistența tehnică pe o perioadă de trei ani.