Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, s-a aflat joi la Timișoara. Raed Arafat a participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara.

Mai precis, în urma unei investiții în valoare de opt milioane de lei, cu TVA inclus, bani asigurați din fondurile Consiliului Județean Timiș, UPU a fost extinsă, modernizată și dotată cu echipamente performante.

Ne propunem să conturăm, în jurul Spitalului Județean Timișoara, un adevărat hub medical care să deservească cetățenii la standarde europene. Avem intenția fermă de a face apel la toate modalitățile prin care putem interveni în dezvoltarea unor servicii medicale integrate, performante, astfel încât Timișul să rămână, și pe acest palier, în avangarda regiunilor care pun în prim plan calitatea vieții”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, în cadrul unei vizite de lucru efectuate la noua secție.

Importanța investiției a fost evidențiată și de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, prezent la această vizită.

Extinderea și modernizarea UPU va permite să existe condiții mai umane, mai civilizate pentru cetățeni. E un pas important și cred că vorbim de o tranziție către unitatea nouă, unde vom vedea spații și mai mari, mai generoase, care va însemna o transformare radicală în asigurarea asistenței medicale de urgență a cetățenilor nu numai din județul Timiș, ci și din cele limitrofe”, a afirmat Raed Arafat.

Noua clădire UPU va fi cea mai mare secție de urgență a județului Timiș.