Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, anunță că au fost făcute publice rezultatele finale ale recensământului de anul trecut.

Situația e sumbră. În decembrie s-au anunțat rezultatele naționale şi județene, iar atunci am aflat că Timişul a pierdut 33.007 locuitori, ajungând la o populație de 650.533. Cea mai dramatică veste de azi ține de Timişoara. Oraşul a scăzut cu 68.440 de locuitori (21,4%) față de anul 2011. Din 319.279 persoane am ajuns 250.489. Localitatea cea mai mică rămâne Bara (299 persoane), cea mai mare comună rămâne Girocul, cu o creştere de 265%, la 22.270 persoane”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timiș a acuzat Primăria Timișoara pentru că s-a ajuns în situația ca orașul să aibă înregistrată o populație mai mică.

Consider conducerea Primăriei Timişoara responsabilă de această scădere. Vă dau un singur indicator: recenzorii angajați de primărie aveau de recenzat 341 de zone. 80 dintre ele nu au fost recenzate, pentru că Primăria Timişoara nu a reuşit nici măcar să angajeze pe bani frumoşi aceşti recenzori. Aşadar, 23% din sectoarele Timişoarei nu au fost recenzate. Scăderea populației este de 21,4%. Faceți voi legătura. Din păcate, asta înseamnă bani mai puțini de la buget, mai puțină Poliție Locală şi multe alte servicii ce se vor reduce. Îmi pare rău că demersurile şi solicitările mele publice de anul trecut, inclusiv pentru angajarea ca recenzori a elevilor sau profesorilor în vacanță, nu au fost ascultate”, a detaliat Mihai Ritivoiu.