Primăria Timișoara a reușit să-i supere pe cei din domeniul Horeca. Asta după ce instituția a decis că terasele din Piața Unirii trebuie să fie ridicate cu ocazia deschiderii Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. De asemenea, șapte străzi din cartierul Cetate vor fi închise în data de 17 februarie.

Șapte străzi din cartierul Cetate, conexe Pieței Unirii, vor fi închise în data de 17 februarie, între orele 17.00 – 05.00 (a doua zi dimineața). Traficul va fi complet restricționat, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea autovehiculelor. Astfel, riveranii sunt rugați să aibă acest lucru în vedere, în cazul în care vor dori să circule cu mașina pe străzile respective. De asemenea, pentru montarea scenei și a echipamentelor tehnice, dar și pentru a face față fluxului crescut de vizitatori, terasele din Piața Unirii vor fi ridicate temporar începând cu 14 februarie, ora 17.00, până în 18 februarie, ora 10.00. Începând din 15 februarie, ora 17.00, până în 18 februarie, ora 10.00, vor fi ridicate și terasele din zona extinsă și de pe străzile adiacente. Operatorii economici din Piața Unirii au fost informați și consultați pentru aceste demersuri de către Primăria Municipiului Timișoara și de către echipa care gestionează evenimentul de deschidere. Chiar dacă alte orașe au ales să închidă complet locul de desfășurare a evenimentului de deschidere, Primăria dorește ca operatorii economici să funcționeze în continuare și să aibă puncte interioare de servire. O parte dintre operatori deja au în plan să furnizeze meniuri speciale de tip takeaway în pregătire pentru evenimentul de deschidere”, a informat Primăria Timișoara.

Străzile pe care va fi închis traficul rutier sunt: Bulevardul Regele Mihai 1 (Piața Mărăști – stația de taxi), str. Oituz, str. Regimul Vânători 5, str. Matei Corvin, str. Paul Chinezul, str. George Coșbuc, str. Palanca.

Programul evenimentului de deschidere pentru Timișoara 2023 poate fi consultat AICI!