Alexandru Proteasa, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, a anunțat că a solicitat Ministerului Transporturilor includerea unui sens giratoriu la intersecția centurii de sud cu Calea Urseni (DC 98).

Din cauza unui proiect neinspirat gestionat de Ministerul Transporturilor, în viitorul apropiat, cetățenii care vor circula pe ruta Timișoara – Urseni vor avea accesul direct îngreunat spre sau dinspre municipiu. În contextul rezilierii contractului cu constructorul Tirrena Scavi, Ministerul Transporturilor are ocazia unică de a identifica și implementa o soluție tehnică astfel încât să nu fie nimeni obligat să ocolească patru kilometri pentru a ajunge din Timișoara în Urseni și alți trei kilometri pe ruta de întoarcere. Un sens giratoriu la intersecția Centurii Timișoara Sud cu Calea Urseni ar facilita circulația între cele două localități, iar beneficiul pe termen mediu și lung ar fi uriaș pentru toate familiile afectate în mod direct cât și pentru operatorii economici”, a afirmat Alexandru Proteasa.

Vicepreședintele CJ Timiș a precizat că se așteaptă ca Ministerul Transporturilor să trateze cu „maximă seriozitate” această situație.