Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că sunt șanse ca în această primăvară să fie lansată licitația în vederea finalizării lucrărilor rămase pe șantierul centurii de sud a Timișoarei.

După cum bine știți, am reziliat contractul cu constructorul de pe centura de sud a Timișoarei. Probabil la finalul lunii februarie va fi terminat raportul pe ce înseamnă lucrările. În momentul în care reziliezi, trebuie să existe un raport pe lucrările care au fost executate, pe restul rămas de executat, astfel încât licitația pe care o vom ține după noua lege pe care am schimbat-o în primăvara anului trecut, să o putem desfășura rapid și un constructor să intre rapid în această primăvară în execuție, să realizeze această centură. Din câte știu eu, se vor ține de termen și finalul lunii februarie acest termen va fi respectat de către cei care realizează acest raport, astfel încât CNAIR-ul după aceea, pe procedurile legale, mult mai scurte decât erau înainte, să poată să intre să țină această licitație și să intre efectiv la lucru”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timișoara.

De asemenea, ministrul Transporturilor a declarat că este posibil ca centura de sud a Timișoarei să fie finalizată în acest an.

Stadiul de realizare pe centura sud este undeva la aproape 60%. Dacă un constructor serios va câștiga, și îmi doresc acest lucru, nu unul care să meargă în ritmul cum a mers Tirrena Scavi, să știți că nu mai e mult de lucru și lucrarea se poate desfășura și se poate realiza atât timp cât există mobilizare într-un timp record. Asta e o chestiune pe care mi-o doresc să se întâmple în anul 2023”, a explicat Sorin Grindeanu.