În sfârșit, au început lucrările de reabilitare a Gării de Nord din Timișoara. CFR Infrastructură anunță că șantierul este acum în plină organizare.

Concret, primele măsuri luate de constructor fiind cele pentru delimitarea zonelor de lucru, prin montarea de indicatoare/benzi reflectorizante pentru interzicerea accesului, închiderea tunelului pietonal și amenajarea unei pasarele provizorii pentru asigurarea accesului călătorilor la peroane.

În cadrul acestor ample lucrări va fi refăcută întreaga fațadă a ansamblului de clădiri (Corpurile 1-5), pe o suprafață de 3.451 mp, vor fi executate lucrări de reparații în interiorul tunelului pietonal, la peronul 1, se vor înlocui toate instalațiile electrice, se vor monta instalații de răcire (HVAC), panouri fotovoltaice, iar piațeta din fața gării va fi modern reamenajată și va dispune inclusiv de o fântână arteziană luminată”, a informat instituția.

Valoarea lucrărilor de modernizare a Gării de Nord din Timișoara se ridică la 21,03 milioane lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 18 luni. Constructor este Asocierea SC Constructim SA – SC Reno All&Construct SRL – SC Consinstal Concept SRL.