Întâlnirea dintre Victor Ponta și liderul AUR, George Simion, a stârnit agitație în media și pe scena politică, după o lungă perioadă de amorțeală. Fostul premier Ponta reprezintă în continuare un potențial pericol  – dacă vorbim doar despre anvergura intelectuală și profesională – pentru actualul top management al Partidului Social Democrat. Deși în condițiile date, PSD ar putea să realizeze o alianță cu Pro România, acest lucru nu se întâmplă la nivel național, ci doar prin unele județe, tocmai pentru ca Ponta să nu acceadă la vârful fostului său partid.

Revenind la întâlnirea dintre fostul premier și George Simion, o eventuală alianță între cei doi cu siguranță ar genera o revitalizare a politicii din România. Actuala stare de băltire, produsă de alianța de tip blat între PSD și PNL nu aduce nimic bun țării. Cele două partide sunt preocupate aproape exclusiv de interesele de grup, iar guvernarea – chiar dacă e liniște – e pe o cale greșită. România bate orice record la împrumuturi de pe piețele externe de capital, are o politică externă catastrofală, iar nivelul corupției a depășit orice record negativ anterior.

Cum opoziție nu prea există, AUR rămâne încă o formațiune care poate crește pe acest fond…cât de mult se va implica fostul premier Victor Ponta în viitorul apropiat în politică depinde și de PSD. Cert e că unii români își amintesc că singura perioadă în care țara a avut creștere economică reală a fost în mandatul lui Ponta, care a venit la guvernare după dezastrul PDL,când România era prăbușită pe toate planurile. Ca urmare, fostul lider al PSD încă mai are cărți de jucat în viitor!

Alte informaţii AICI

Preluare foto: infofinanciar.ro