Nu mai puțin de 130 de evenimente au fost organizate în weekendul deschiderii oficiale a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Dominic Fritz anunță că la aceste acțiuni, care au avut loc în 32 de locații din Timișoara, au participat peste 60.000 de persoane.

A fost un weekend în care Timișoara și timișorenii au strălucit pentru Europa întreagă. Am arătat de ce merităm acest titlu: suntem un oraș viu, creativ, primitor și divers. Primele cifre arată peste 60.000 de participanți la evenimentele organizate în 32 de locații zilele astea. Peste tot a fost plin”, a afirmat primarul Timișoarei.

Edilul-șef a dorit să le mulțumească tuturor celor care au pus umărul la organizarea evenimentelor din weekendul deschiderii Timișoara 2023.

Mă înclin în fața creativității și energiei organizatorilor care au pus în scenă 130 de evenimente culturale în 3 zile. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut ca tot acest angrenaj cultural să meargă ca pe roate: celor peste 1.000 de voluntari, sutelor de profesioniști în uniformă, colegilor mei de la Centrul de Proiecte, din Primăria Timișoara, de la Asociația Timișoara 2023, tuturor celor care au avut grijă ca serviciile publice să funcționeze. Iar, timișorenilor și vizitatorilor noștri le spun că acesta a fost doar începutul unui an în care ne așteaptă peste 1.000 de alte evenimente culturale care ne aduc împreună”, a declarat Dominic Fritz.