Expoziția Victor Brauner de la Muzeul de Artă din Timișoara se bucură de un real succes. Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, anunță că peste 6.000 de iubitori de artă au trecut pragul muzeului, în ultimele patru zile, cu scopul de a admira lucrările expuse.

În cadrul deschiderii oficiale a Programului Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, am avut bucuria de a aduce expoziția Victor Brauner în fața a peste 6.000 de iubitori de artă. Am poziționat astfel Timișoara în avangarda elitei artistice la nivel european. Consiliul Județean Timiș a investit peste 2 milioane de euro în infrastructura culturală de la Muzeul Național de Artă Timișoara și rezultatele nu au întârziat să apară. Din prima zi a lansării expoziției, toate oficialitățile și oamenii de cultură care ne-au trecut pragul la Muzeul Național de Artă Timișoara au salutat prima retrospectivă a lui Victor Brauner în țara sa de origine și ne-au asigurat că o vor face cunoscută în întreaga Europă”, a afirmat Alin Nica.

Aproape 100 de picturi, desene, sculpturi și ilustraţii de carte pot fi admirate la Muzeul de Artă din Timișoara, în cadrul expoziției „Victor Brauner: invenții și magie”.