Un moment de reculegere a avut loc, vineri seara, în Piața Victoriei din Timișoara, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina.

În cadrul evenimentului de comemorare a unui an de război, un elev timișorean a citit apelul pentru solidaritate inițiat de Societatea Timișoara și co-semnat de ONG-uri, companii, culte, partide politice și instituții publice. S-au rostit rugăciuni în patru limbi: ucraineană, română, maghiară, germană. Înainte de acest moment, am participat la evenimentul “4 anotimpuri de rezistență”, organizat de ONG-uri de profil împreună cu administrația locală, unde a fost realizată o instalație artistică și o expoziție de fotografii pentru Ucraina”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În apelul de solidaritate se arată faptul că „pacea nu se poate întoarce în Ucraina decât prin retragerea armatei ruse și prin respectarea teritoriului ucrainean, așa cum a fost el recunoscut în tratatele internaționale, la declararea independenței, în anul 1991. La împlinirea unui an de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, răspunsul societății civile din Timișoara este solidaritatea cu poporul ucrainean”.