Județul Timiș se află sub cod roșu de inundații, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile.

De altfel, apele râului Bega s-au revărsat în această dimineață, în zona Făget și Lugoj, iar pompierii din Timiș sunt în alertă.

Mai precis, potrivit ISU Timiș, s-a intervenit pentru evacuarea apei din cinci gospodării în comuna Răchita și una din orașul Făget. De asemenea, pompierii au degajat apa de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubești.

Totodată, s-a decis evacuarea celor aproximativ 65 școlari, preșcolari și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răchita.

Având în vederea revărsarea râului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita. Se intervine pentru gestionarea acestei situații de urgență cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de lucru, 2 motopompe remarcabile și 2 motopompe transportabile, 1 încărcător cu saci, 1 buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri. De asemenea, a fost dislocată o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului Lugoj. În sprijin intervin 6 voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava”, a informat ISU Timiș.

În sprijinul pompierilor din Timiș au fost trimise și două echipe de intervenție din cadrul ISU Arad și ISU Hunedoara, fiecare cu câte două motopompe remarcabile.