Mobilizare uriașă de forțe în centrul Timișoarei, miercuri dimineață, din cauza unei alerte cu bombă. Asta după ce un bărbat necunoscut a abandonat un laptop la intrarea în Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

În data de 01.03.2023, în jurul orei 07:30, o persoană de sex masculin a abandonat un laptop, care avea între tastatură și ecran o coală A4, în fața ușii de acces a obiectivului Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar apoi a fugit într-o direcție necunoscută, abandonând în coșul de gunoi din apropiere un rucsac pe care îl ținea în mână. Subofițerul aflat în serviciu a observat persoana pe sistemul de supraveghere video al obiectivului și a ieșit de îndată pentru a opri și identifica persoana, însă aceasta a fost de negăsit. Ulterior au fost luate măsurile legale de izolare a zonei, materializarea într-un proces verbal de constatare a celor întâmplate, înștiințarea instituțiilor abilitate conform procedurii cu soluționarea acestei situații”, a informat Jandarmeria Timiș.

În centrul Timișoarei au fost trimiși polițiști, jandarmi și forțele speciale ale Poliției Timiș și SRI Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanei care a abandonat laptopul, precum și pentru stabilirea întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Timiș.

Foto: Jandarmeria Timiș